Kistemaker

Thuis » Boeken » Al deze Stenen voor Sparen en Lenen » Hoofdstuk 15 » Pagina 153-155

Fusies

Andijk

Het Hoofdkantoor in 1980.Het Hoofdkantoor in 1980.

De geschiedenis van de bank in Andijk hebben we verlaten in 1970, op het moment dat J. Kluin pas enkele jaren daarvoor als directeur was benoemd. De fusie met Grootebroek heeft al een aantal jaren daarvoor plaatsgevonden. Hij begint met de administratie geheel te automatiseren. Door overname van de "Onderlinge Brandverzekering De Hoop" krijgt de verzekeringsafdeling een sterke impuls.
In 1972 stelt Kluin zijn kennis voor een paar jaar in dienst van de Bloembollenveiling "West-Friesland". Maar hij is op tijd terug om in 1980 het 75-jarig jubileum van de bank mee te maken.
Voor het zover is, zijn er afspraken gemaakt over het bijkantoor van Andijk in Grootebroek. Het bijkantoor wordt opgeheven en de cliënten worden bediend door de Rabobank in het gebied waar ze wonen.

1980. Bestuur en Raad van Toezicht.
1980. Bestuur en Raad van Toezicht.
Staand: J. Kluin, directeur; C. Bankert; W. Veldhuizen en P. Rinkel.
Zittend: H. Tuijtel; C. Visser; H. Dijkman en J. Ruiter.

In de feestelijkheden rond het 75-jarig bestaan mogen alle cliënten meedelen. Voor iedere leeftijdsgroep is er een activiteit. Bestuur en Raad van Toezicht laten zich (naar oude traditie) door middel van een foto voor het nageslacht vereeuwigen.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst van het 75-jarig bestaan.
Tijdens de feestelijke bijeenkomst van het 75-jarig bestaan.
Boven: J. Kluin. Onder: C. Visser krijgt een koninklijke onderscheiding.

 

BZN en Martin Brozius voor de jeugd.

 


© 2001-2020 | Sitemap | Contact

Westfries Genootschap