Kistemaker

Thuis » Diversen » Krantenknipsels » 10-12-1964

„Uw vlammetje hun levensvuur”
(Weekblad "De Andijker", 10-12-1964)

De heer J. Kistemaker op zijn zojuist aangeboden scooter. Hij won deze met de slagzin „Uw viammetje is hun levensvuur”, ten bate van de Stichting Geestelijk en Lichamelijk Gehandicapten. De G.L.G.-lucifers die voor dit doel worden verkocht zijn een onderdeel van deze actie.

Het was zaterdagmorgen druk in het centrum van Andijk. De goedheilig man was er geariveerd met een groot zwart gevolg. Hij kwam niet alleen voor de kinderen, maar in hoofdzaak voor de heer J. Kistemaker. Deze had met een zeer goede slagzin: „Uw viammetje is hun levensvuur” een scooter gewonnen.

Hij had deze slagzin gemaakt voor de slagzin- en rijmwedstrijd van de Stichting Geestelijk en Lichamelijk Gehandicapten. Deze stichting houdt een lucifers-actie, de zgn G.L.G. lucifers en deze worden door de firma Kistemaker in ruime mate verkocht. Wij hoorden de heer Kistemaker tenminste zeggen dat er weer een nieuwe zending was aangekomen. En de Stichting heeft haar doel nog niet bereikt. Er moeten, zonder enig kapitaal, nog enkele huizen voor genoemde gehandicapten worden gebouwd. Koop dus deze lucifers......

Het geheel werd feestelijk gevierd. De Sint was uit Amsterdam gekomen en had het Wiering's Trompetterkorps meegenomen. En dit korps strooide veel muzikale pepernoten. De Sint heeft ook nog een kort bezoekje gebracht aan het Bejaardencentrum en ook hier werd de goedheilig man met vreugde begroet.

De heer Kistemaker is wat men noemt een kei in het maken van slagzinnen. Hij heeft reeds meerdere zinnen bekroond gezien. Deze actie voor het gehandicapte kind duurt nog geruime tijd en er zijn nog meerdere fraaie prijzen te winnen.

De jeugd werd rijkelijk getracteerd op allerlei lekkers. Zo heeft de Sint toch nog een bezoek gebracht aan Andijk.

Opmerking van de websiteredactie:
Zie ook: Jan Kistemaker (Andijk) had een beste Sinterklaas (Lectori Salutem, nummer 27).


Klik hier voor een grotere versie van onderstaande scan.
(Opent in een nieuw browservenster.)

„Uw vlammetje hun levensvuur” (10-12-1964)

 


© 2001-2024 | Sitemap | Contact

Facebook: Ansichtkaarten van Andijk