Kistemaker

Thuis » Diversen » Winkel »

Geen verkoopers te vinden . . . . . ! (Advertentie Piet Kistemaker 19-7-1940)

. . . . . die van Hauwaert reisden 3 Novembris 1630
na Amsterdam om voor haer gemeijne armen eenige
Rogge te coopen
, dogh eenden eerst geen vercoopers
vinden en bequamen eijndelijk een last Rogge voor
280 goudtguldens . . . . .    . . . . . een brood van
12 ponden wierdt te Hoorn geset op 1 gld. 2 stuyvers....
(Claes Baerntsz.)

Dat was in de Gouden Eeuw! Zoo erg is 't nu nog lang niet, er is nu nog van alles te koop;

Jam, in kilopotten, extra voordeelig. . . . Die jam is lekker, hooren wij meermalen zeggen . . . en zoo goedkoop: per kilopot slechts 45 ct. voor kinderen een tractatie op brood of beschuit. Betuwe-jam per pondspotje 30 en 35 cent, excl. pot.

Zelf jam maken kan ook, mits U wat suiker spaarde. Wij helpen U met glucose (gratis recepten), Penjel, Opekta, Natrontabletjes, Penjelvlies, Perkament, Parafine, enz. Glucose (blanke stroop) kg.36 en 10

Melksuiker. Busjes gecondenseerde melk met suiker, voor gebruik in koffie, thee, cacao, in de pap, op het brood, enz. . . . . per busje 25

Suiker zonder bon kunnen wij in geen geval afgeven. Gelukkig zijn er veel vervangmiddelen, als: pakjes Honingzoet, Ruitjes, Sukristol, Sukretten, enz. Wij ontvingen Vanillesuiker, doos van 10 pakjes 30

Cacao in vele soorten. In verpakkingen van 1 ons, halfpond, pond, kilo. Nu koffie en thee schaars toebedeeld worden is CACAO een uitkomst.

Limonadesiroop leveren wij nu nog voor dezelfde prijs, per heele flesch 50 c Als wij weer nieuwe voorraad moeten inslaan, zal de prijs waarschijnlijk hooger zijn; Sinaasappelen noch Citroenen worden meer ingevoerd.

VIER nieuwe bonnen komen er de volgende week uit voor grutterswaren die wij deze week niet mogen verkoopen. Het is zaak bij winkelen alle kaarten maar mee te nemen, het wordt bijna een puzzle en zonder bon kunnen wij U niet leveren. Gelukkig zitten wij goed in de voorraad, U behoeft niet te vreezen dat U wel bonnen maar geen eten, krijgt . . . Er is nog keus.

Alle soorten zeep en zeepppoeder zijn nu nog vrij te koop, mits in matig kwantum. Wij raden U, hiervan nog wat in te slaan, om niet verlegen te zitten als de verkoop soms stopgezet wordt en distributie volgt. Ook toiletzeep hierbij niet vergeten . . . het kan nu nog.

Tarwebloem en gruttemeel zijn nu te verkrijgen op bon 90 (of 75 als U die nog heeft)

Biscuit is een pracht artikel voor bijvoeding, vooral kinderen zijn er dol op. U kunt thans nog biscuit koopen vanaf veertien cent per hlf.p. Per blikje geven wij ook nog 10 procent korting. Denkt U er om dat de fabrieken wel biscuit afleveren, maar o zoo langzaam?

Goede raad (nu goedkoop):

koop nu er nog is, dan valt er niets te jammeren als de verkoop stop staat en er zooals in 1630... geen verkoopers te vinden zijn . . . . Of wacht U liever tot het goedkooper wordt . . . . .?

U koopt voordeeliger . . . (ook in oorlogstijd) . . . bij Piet Kistemaker


Klik hier voor een grotere versie van onderstaande scan.
(Opent in een nieuw browservenster.)

Geen verkoopers te vinden . . . . . ! (Advertentie Piet Kistemaker 19-7-1940)

 


© 2001-2024 | Sitemap | Contact

Facebook: Ansichtkaarten van Andijk