Kistemaker

Thuis » Lectori Salutem » Nummer 10

Al deze Stenen voor Sparen en Lenen ...

Dat is de titel van het gedenkboek van 100 jaar Rabobank Westfriesland Oost.
De heer Chr. Mondt bij de onthulling.Het was de heer Chr. Mondt, die deze spreuk bedacht en bij de opening van het nieuwe kantoor van de Rabobank Andijk als (scheidende) directeur deze mocht onthullen. Bijna 25 jaar heb ik met plezier bij de Rabobank gewerkt. Het laatste jaar (op eigen verzoek) in het archief. Dat was een mooie afsluiting van mijn loopbaan als "bankwerker", zoals mijn zonen me steevast betitelden.

In mijn 'eigen kantoor' in de bank Hoogkarspel verzamelde ik bij alle kantoren van de Rabobank Westfriesland-Oost notulenboeken, archiefstukken, foto's, schilderijen enz. en zette ze in een database. Vervolgens las ik alle notulenboeken door en noteerde zoveel mogelijk gegevens in een jaartallen-register. Het werden er bijna 4000. Inmiddels was Hans Moolenberg uit Hoorn aan het gedenkboek begonnen.
Het werd een vakkundig en fraai boekwerk, met veel foto's en archiefstukken, waar Andijk een prominente plaats in kreeg.

Ik ben er best een beetje trots op dat ik op mijn manier er een bijdrage aan geleverd heb, terwijl zoon Chris de historie van Andijk en Westfriesland door de site 'kistemaker.nl' verder uitdraagt.

Van de huidige directie kregen we nog een aantal present-exemplaren. Mocht u dus belangstelling hebben dan kunt u 'zolang de voorraad strekt' op Middenweg 89 een exemplaar afhalen. Toezenden kan ook, maar dan komen er uiteraard portokosten bij.

Lectori Salutem ... den lezer heil!

Jan Kistemaker
Andijk, juni 2001

 


© 2001-2024 | Sitemap | Contact

Facebook: Ansichtkaarten van Andijk