Kistemaker

Thuis » Lectori Salutem » Nummer 19

Uit de winkelhistorie van Piet Kistemaker

Een goede relatie met de leveranciers ...!

P.M. VAN WIJK
BORSTELFABRIEK "DE AREND" - HOORN
Groothandel in sponsen, zeemleer, dweilen, huishoudelijke artikelen, touwwerk enz.

Hoorn, 8 juni 1953

Geachte familie Kistemaker,

Hartelijk dank voor de uitnodiging ter viering van uw 25-jarig zakenjubileum, en tevens onze beste wensen voor uw beide zaken voor de toekomst.Ook bruid en bruidegom van harte gefeliciteerd met hun aanstaande huwelijk, en laten we hopen dat zij veel geluk en voorspoed mogen beleven.
Natuurlijk was ik, gewapend met een pot bloemen, op 15 juni in "De Meiboom" aanwezig geweest, want na 25 jaar aan uw hoofd gezeurd te hebben over borstels, knijpers en pansponsen zou het toch leuk geweest zijn, om nu eens een paar minuten over de 25 jaar te praten, die ik al regelmatig op Andijk, en dus bij de firma Kistemaker kom.
Maar helaas, Zaterdag 13 juni ga ik met vacantie en hoop de 15e ergens in de Vogezen te zwerven om de vermoeienissen van het babbelen over punaises, haarkammen en kastpapier weer kwijt te raken.
Dus kan ik niet met bovengenoemde pot bloemen aankomen en heb daarom een ander idee. Voor Mevrouw Kistemaker, die in de achter ons liggende jaren 25 jaar zoo hard gewerkt heeft in haar huishouding en in de zaak, heb ik een, naar mijn smaak, aardige tas uitgezocht (die natuurlijk geruild mag worden, indien ik haar smaak niet juist getroffen heb) en hoop, dat zij deze, in plaats van de bloemen, als herinnering wil aanvaarden.
Voor het bruidspaar voeg ik een kleerborstel bij (kan ook voor iets anders geruild worden) van een dergelijke kwaliteit, dat deze borstel bij hun 25-jarige huwelijksdag nog in prima staat zal blijken te zijn.
Hopende, dat de prettige zakenrelatie met de firma Kistemaker ook in de toekomst zal mogen blijven voortbestaan, teeken ik, u prettige feest- en bruidsdagen toewensend,

Met de meeste hoogachting,
P.M. van Wijk

 


© 2001-2024 | Sitemap | Contact

Facebook: Ansichtkaarten van Andijk