Kistemaker

Thuis » Jaarboeken "Oud Andijk" » 2019 » pagina 4

Redactioneel

Je zult het beleven: kom je als aanstaand bruidje bij de ambtenaar van de burgerlijke stand om in ondertrouw te gaan en dan blijk je niet als vrouw maar als man in het bevolkingsregister te zijn opgenomen. Uitstel van het voorgenomen huwelijk dus. En wat denk je van die monniken op Munnekay, hoe raakten zij daar verzeild? Was de eerste coach van Asonia Voetbal een voorbeeld voor Louis van Gaal? En wie was Japie Kippeveer. Stel je eens voor: een gymnastiekuitvoering op het podium van de gereformeerde kerk en dat zeventig jaar geleden! Het is gebeurd! U leest het allemaal in het Jaarboek 2019 van Stichting Oud Andijk.

We zijn er best ‘grôôôs’ op u weer een fraai jaarboek te kunnen aanbieden. Het kost wat moeite en een paar centen maar dan heb je ook wat. En wanneer we op deze wijze willen doorgaan –ik heb daarop al eerder geattendeerd– moeten we toch echt naar minimaal vijfhonderd donateurs. En dat aantal hebben we nog (net) niet bereikt. Vergeet daarom niet om wat reclame voor ons te maken. Wellicht een goed idee om iemand een donateurschap cadeau te doen? Een knappe bos bloemen is duurder.

Alstublieft, het nieuwe jaarboek 2019 Oud Andijk. Veel leesplezier.

Henk M. de Boer, redacteur

De Geuzenbuurt in vroeger tijden...
De Geuzenbuurt in vroeger tijden (zie ook het artikel ‘De kinderwagen van Japie Kippeveer’, elders in dit blad). Foto: verzameling Jos Kuin.

 


© 2001-2024 | Sitemap | Contact

Facebook: Ansichtkaarten van Andijk