Kistemaker

Thuis » Oud Andijk in Beeld » Deel 1 » Pagina 56

Oud Andijk in Beeld, deel 1, pagina 56.

56.
„Stilte na de storm” verstomd zijn de instrukties en bevelen, weg het geluid van door buizen schurend zand, toeschouwers en werkers zijn verdwenen, het wachten is nu op de „inklink” van het zand.
De „grote” werken kunnen dan beginnen, dat zijn; wegverharding, dijkverzwaring, en afbraak/verplaatsing huizen en bedrijven.
Hier kwamen enkele middenstandszaken; schoen, manufakturen, en galanterieënwinkel.
Tussen de boerderij van Schuurman en huis van Postma in ligt een open terrein, dat werd de plaats voor galanterieënwinkel van Simon Kort.
Of de zaak floreerde, of het beroep hem niet lag, weten we niet, zakelijk was hij wel, de zaak werd overgenomen door Gerbrand v.d. Leek, blijkbaar zag die het ook niet zitten, en vertrok naar Canada, Kort stortte zich in de bollehandel hij werd commissionair.
Voor de goede volgorde geven we nog even de percelen, maar nu gezien van uit het Oosten: geheel achteraan, winkel/woonhuis Albert van Dokken, Maarten Koster, Jan Mos/Jan Bakker, winkel/pakhuis, Jan Zee, het schoolhuis, boerderij Schuurman, Postma/Schuurman, en koolschuur van Willem Schuurman.

 


© 2001-2024 | Sitemap | Contact

Facebook: Ansichtkaarten van Andijk