Kistemaker

Thuis » Oud Andijk in Beeld » Deel 1 » Pagina 89

Oud Andijk in Beeld, deel 1, pagina 89.

89.
Het nageslacht kan er later tevreden op terug zien, van dit buurtje nog een vijftal opnamen. Deze is weer tegengesteld aan de vorige, naar het westen kijkend, ontwaren we de zijkant en schuur van Jacob Kooiman's bedrijf, vaag op de achtergrond de geref. kerk. Nu wordt het even opletten, van Christiaan Lever's bakkerij is de gebroken kap zichtbaar, opzij daarvan zien we een heel klein dak-puntje, het is van het winkeltje van Evert de Vries.
Deze (een welgestelde?) bezat drie pandjes, rechts tegen de dijk woonde hij, het volgende is schuur of zoals U wilt magazijn.
Het volgende is van timmerman Roelof Zwaan, er achter, óók alleen het dak, is de timmerwerkplaats.
Ten tijde van deze opname leefde hij al niet meer, zijn weduwe Geertje Kooiman (met hul) staat, in gezelschap van dochter Geertje, bij het hekje. De laatste was gehuwd met zaakopvolger Toon Kerkenaar.
Tegen de dakgoot en op het pannendak jeugdige Andijkers. Willem Sluijs zal wel niet thuis geweest zijn, het risico van lekkage of gebroken pan zou hij zeker niet hebben getolereerd. Geheel links, óók wat door bladeren aan het oog onttrokken, lijkt een woning, maar is de schuur van Sluys.
Doordat de fotograaf op de kruin van de dijk staat, zijn de figuren wat klein uitgevallen, zo ook de geit bij Sluys op de bleek. De twee kinderen ervoor zijn Tony en Henk Kerkenaar. De man op de fiets is niet geïnteresseerd in de fotograaf, maar die was hem toch te vlug af en knipte voor hij de bocht om was.

 


© 2001-2024 | Sitemap | Contact

Facebook: Ansichtkaarten van Andijk