Kistemaker

Thuis » Oud Andijk in Beeld » Deel 1 » Pagina 90

Oud Andijk in Beeld, deel 1, pagina 90.

90.
Het lag er allemaal zo vredig blij, er was geen vuiltje aan de lucht.
Fotograaf Jonker (nog maar zo kort geleden hier geweest) kreeg deze realiteit onder ogen. Het bericht van de ramp zal hem niet onberoerd hebben gelaten.
Ook hier heeft de dijk het zwaar te verduren gehad, er zijn gaten van meer dan een meter diep. Achter de paaltjes komen nog de schotten om de slappe grond tegen te houden.
Hoe dicht het huisje van Evert de Vries tegen de dijk staat blijkt nu, het smalle paadje erlangs is onbegaanbaar geworden.
De schade aan zijn bezit valt mee, een afgebroken dakgoot en enkele gebroken dakpannen. Bij de toegang naar het winkeltje planken en prut, de omzet zal er ongetwijfeld onder geleden hebben.
Kort na de opruimingswerkzaamheden is het huisje van Evert gesloopt, het stond te dicht aan de dijk, let U eens op het zolderraampje, straks ziet U het weer maar dan op de grond.
Het schoolgebeuren zal ook wel van slag zijn geraakt. Op de meeste van deze foto's zoals op ook op deze, is de jeugd aanwezig. Voor hen betekende het een aantal vrije dagen.
Boven aan de dijk een bejaard echtpaar, nu het gevaar is geweken, durven ze het aan en zijn benieuwd naar het verloop en de schade. Het zal jarenlang onderwerp van gesprek worden.

 


© 2001-2024 | Sitemap | Contact

Facebook: Ansichtkaarten van Andijk