Kistemaker

Thuis » Oud Andijk in Beeld » Deel 1 » Pagina 91

Oud Andijk in Beeld, deel 1, pagina 91.

91.
De sloper heeft zijn werk gedaan, dit zijn de restanten van Evert de Vries zijn woning, zelf was hij al overleden.
Bij de fietsen het zolderraampje, ongeschonden uit de sloop gekomen, zal het net als de planken en balken weer zo veel mogelijk gebruikt worden en wat overblijft, verdwijnt in de kachel.
De nieuwe woning voor Kees Visser (Kees Parmant) vordert, hij was omroeper en bode van „Akkerbouw” en gehuwd met Cornelia de Vries, dochter van Evert. Het winkeltje heeft zij nog jaren voortgezet.
Op het dak oude en nieuwe pannen, esthetisch gezien nu niet bepaald een sukses, maar ja, ze waren nog zo goed...
Hergebruik van bouwmaterialen was een gewone zaak. En vanuit de stelling, „wat nog goed is, kan weer gebruikt worden” gebeurde dat dan ook.
Kees heeft er maar kort gewoond, al spoedig komen we de naam Toon Kerkenaar tegen, met huis en al verhuisde hij in 1921 naar de Hoekweg, daar staat het nu nog, bewoners fam. (Sjaak) van Diepen.
Door de sloop zijn nu ook de andere eigendommen zichtbaar, jammer dat het winkeltje zo verscholen ligt. Beter te zien zijn de schuur (of magazijn) en dat van de weduwe Zwaan.
Ondanks naspeuringen blijven de bouwvakkers onbekend, ze zijn per fiets gekomen, daaruit zou de conclusie kunnen worden getrokken, dat ze niet uit de buurt komen.
Waar vinden we nog deze tafereeltjes? Deze mannen zijn aanspreekbaar, schetterende transistor radio's op hedendaagse bouwwerken maken converseren dikwijls onmogelijk.
Het jongetje vermaakt zich met wat slooprestanten, een onschuldige bezigheid.
We gaan nu naar het bruggetje, vandaar zien we de achterkant.

 


© 2001-2024 | Sitemap | Contact

Facebook: Ansichtkaarten van Andijk