Kistemaker

Thuis » Oud Andijk in Beeld » Deel 1 » Pagina 96

Oud Andijk in Beeld, deel 1, pagina 96.

96.
Van de waterkant weer naar de dijk, van waar de wandelIng wordt voortgezet langs de gevarieerde lintbebouwing.
En om de komende generatie Andijkers niet met vraagtekens te laten zitten ook nu weer zo goed mogelijk de namen van de bewoners.
We pakken de draad op bij het zeer klein gedeelte van Roelof Zwaan zijn huisje, direkt gevolgd door dat van Willem Sluijs, waar inmiddels de jeugd van het pannedak is verdwenen. Na de tuin de oude woning van Dirk Broer met daar in nog de keuken en bedsteden, maar nu in gebruik als schuur.
Zelf bewoonde hij inmiddels het er naast gelegen nieuwe huis, dat met het oog op eventuele toekomstige wegverbreding alvast enige meters naar achter is gebouwd.
Buurman C. Jonker zou daar niet aan toe komen, het zou wel worden afgebroken, maar om andere redenen.
Vervolgens een open ruimte, daar is de toegang naar de “Gereformeerde” school vermoedelijk heeft daar wel iets voor moeten wijken.
Dan krijgen we het woonhuis van C. Vlam met daarnaast een, op woonhuis lijkende, schuur van Pieter Sluys, Jbzn.
Het laatste huisje met de lage dakgoot is ook van Pieter, vervolgens, het is bijna niet te zien, dat van Arie de Vries, straks komt dat met het echtpaar beter in beeld.
Het voorlaatste is wat royaler de zaak van rijwielhersteller Jan Sluys.
Het is bijna niet te zien de oplettende kijker zal het echter niet ontgaan, naast Sluys staat nog iets, dat is van schoenmaker Teunes Trappel. Nu zit men in deze buurt in de reuring van de schooljeugd, zou Jan Zee ze missen?
Rondom zijn winkel zal het flink rustiger zijn geworden.

 


© 2001-2024 | Sitemap | Contact

Facebook: Ansichtkaarten van Andijk