Kistemaker

Thuis » Oud Andijk in Beeld » Deel 1 » Pagina 102

Oud Andijk in Beeld, deel 1, pagina 102.

102.
Dat er in de jaren twintig nog maar nauwelijks sprake was van gemotoriseerd verkeer toont dit plaatje ons, iedereen ligt of staat er ontspannen bij, er dreigt geen gevaar.
Van het oude buurtje is weinig meer over, op de plaats van de belangstellenden woonde eens fotograaf Visser.
Het achtergronddecor wordt gevormd door de huisjes van Hoek, Trappel en de school.
Van de acht en twintig posanten zijn er negentien bekend, de negen onbekende staan ter discussie. We beginnen met de mannetjes vooraan, geheel rechts Klaas Mantel, vervolgens Piet Hoek, Freek de Jong, Wim Gutter, en Fer de Jong, het zijn kinderen uit de direkte omgeving, we noemden reeds hun vaders.
Dan de vrouwtjes, in de kar een onbekende, vervolgens gehurkt fotograafsdochter Alie Visser, Ant Sluijs, onbekend, Alie Godvliet, Trijnie Godvliet en Alie Schenk.
Dan de vijf die er achter staan, links bij de kar, Alie Bankert, Nelie Mantel, onbekend, onbekend, waarschijnlijk zijn het twee zusjes de grootste heeft de kleinste bij de hand, de laatste, in geruite jurk, is Janny Bankert.
Achterste rij, met pet Kees Loos, Dirk Broer die later dominee zou worden, onbekend, Meina Hoek, half verscholen onbekend, onbekend, de jongen er voor bakkerszoon Gerrit Dekkers, Ma Bankert, Betje Molen, de laatste twee zijn ook onbekend.
De onbekenden woonden blijkbaar niet in dit buurtje ze waren toevallig ter plekke toen de wegblokkade plaats vond.

 


© 2001-2024 | Sitemap | Contact

Facebook: Ansichtkaarten van Andijk