Kistemaker

Thuis » Oud Andijk in Beeld » Deel 2 » Pagina 3

Voorwoord

“Oud Andijk in beeld” deel 2, het lang verwachte, u heeft het in handen. De stimulans om dit samen te stellen was de, meer dan veronderstelde, belangstelling voor het eerste deel, dat spoedig uitverkocht was.

Vijf maanden arbeid liggen in dit deel opgesloten daarbij inbegrepen de vele kilometers telefoongesprekken en bezoekjes aan huis.
Veel van deze bezoekjes hebben nog gegevens opgeleverd, die anders verloren zouden zijn gegaan.
Ook dit tweede deel is geen compleet geheel geworden, daarvoor ontbrak te veel fotomateriaal.

Ook de, na 1920, verminderde belangstelling voor het fotograferen van de nieuw aangelegde wegen is daar debet aan.
Het is zelfs de vraag of er omstreeks die tijd ansichten zijn gemaakt van o.a. de Oosterweg, Schoolweg en het gedeelte Knokkel, tussen Kerkepad en Schoolweg in.
Ook van het laatste gedeelte van de verlengde Horn met de schuitehelling van op 't Land en de betonbruggen was niets beschikbaar.
Niettegenstaande is het boek, dank zij de medewerking van velen, een aanwinst op het reeds bestaande fotoboeken bestand.

Aan allen die in welke vorm dan ook hun steentje hebben bijgedragen hartelijk dank. Komt er nog een deel 3, van Hoekweg tot Driehuizen?
Die vraag zal ongetwijfeld worden gesteld.

Dat hangt af van de belangstelling daar voor, beschikbare gegevens en fotomateriaal. Er is immers al een boekje over Andijk-West, zij het met minder foto's en informatie dan dit en deel 1.

Eerst maar eens kijken wat het resultaat van deel 2 zal gaan opleveren, en de reakties zullen zijn. Met de korte dagen in het vooruitzicht wenst de samensteller u genoeglijke uurtjes toe.

Hoorn Maart 1992

Oud Andijk in Beeld, deel 2

 


© 2001-2024 | Sitemap | Contact

Facebook: Ansichtkaarten van Andijk