Kistemaker

Thuis » Oud Andijk in Beeld » Deel 2 » Pagina 41

Oud Andijk in Beeld, deel 2, pagina 41.

41.
Een gevaarlijk kruispunt zonder slagbomen of knipperlichten.
Hier wordt het mensdom geacht zelf goed op te letten, want al is de snelheid van het treintje niet groot, het blijft gevaarlijk.
Twee treinstellen, de een trekt de ander duwt, hebben zojuist hun lading gelost en zijn weer op weg naar “de put van Brouwer”, alwaar nijvere polderjongens de lege wagens van de vorige rit weer hebben gevuld.
Hier kruist de rail het Kerkhofpad, het Hornpad en gaat vervolgens langs het huis van Piet Dekkers Marzn. en Jantje Bosstad naar de put.
Het geluid van sissende locomotieven, rammelende en piepende kipkarren hebben de landelijke stilte doorbroken en menig huismoeder, denkend aan het gevaar, zorgen gebracht.
De dame is van de fiets gestapt en zal, waarschijnlijk met behulp van de heer in het gnappe pak, straks over de rail en bielzen haar weg kunnen vervolgen.
Vanwege de vele werkzaamheden was het onderpad op diverse plaatsen moeilijk begaanbaar. Ook de toestand op de kruin van de dijk liet (en dat kunnen we zelf zien) te wensen over, daar ligt een losse kipkar en van bestrating is niets te zien.
Aan de andere kant van de rail, beneden, “het huisje van gemak”. Zou de man (met de fiets er achter) “hoge nood hebben?”.
Trijntje Kooiman (wed. van Klaas Rooker) zou het ons zeker hebben kunnen vertellen.
Van uit haar huisje links, had ze een goed overzicht op alle gebeurtenissen.
Al met al een geslaagde opname van fotograaf Piet Visser, de zeventiende van één serie. Bescheiden, zoals hij was, heeft hij zijn naam in het hoekje van de ansicht geplaatst.

 


© 2001-2024 | Sitemap | Contact

Facebook: Ansichtkaarten van Andijk