Kistemaker

Thuis » Oud Andijk in Beeld » Deel 3 » Pagina 103

Oud Andijk in Beeld, deel 3, pagina 103.

103.
Links het huis waar ooit meester Teekens woonde. Na zijn vertrek het onderkomen voor Jacob Groot Czn. en Klazina Groot (van Enkhuizen). Door de brand bij winkelier Lou Reinsma is een deel van dit huis verbrand, niet herbouwd, waardoor het kleiner is geworden.
Reinsma kocht de zaak van Jan Zee nadat deze in 1930 naar de Middenweg was verhuisd alwaar hij een geheel nieuw pand had laten bouwen. In de nieuwe winkel die na de brand (juni 1939) werd gebouwd en de naam "Zilvermeeuw" kreeg, vestigden zich na Lou, Daan de Ruiter en als laatste Jan Kistemaker. Daarna ging ook hier net als bij de concurrenten de winkeldeur voorgoed op slot.
Even een rechtzetting. Het paadje links voert niet naar het huis van de meester maar naar de aan het eind daarvan staande huizen van Piet Kistemaker (grootvader van historikus Piet) en Jan Groot KMzn. geh. met Janke Noordeloos. Later is dat huis gesplitst voor hun kinderen Aafje (geh. met Willem Schenk), Klaas en Dieuwertje, zij waren ongehuwd en woonden in het achterse deel. Onder, de situatie anno 1996.

 
Oud Andijk in Beeld, deel 3, pagina 103.

 


© 2001-2024 | Sitemap | Contact

Facebook: Ansichtkaarten van Andijk