Kistemaker

Thuis » Oud Andijk in Beeld » Deel 3 » Pagina 106

Oud Andijk in Beeld, deel 3, pagina 106.

106.
Voor deze mooie opname van fotograaf Piet Visser, verwijzen we naar pagina 101, deel 1. Daar zien we geheel links de schuren van Teun v.d. Braber en Dirk Broer. Er tussen in ligt deze sloot komende van de achterzijde Betonpad. De schuur recht voor ons is van tuinder Klaas Schenk met links daarvan de woning voor onderwijzer(s) verbonden aan de gereformeerde school.
De vijf schuiten met, zo te zien, witte kool liggen hier op verzoek van Piet, broederlijk dicht bij elkaar en zo komt de kiek het best tot uiting. Daarna zullen ze hun weg over het water vervolgen naar de bewaarschuur of veiling. Van vervoerscapaciteit over de weg was nauwelijks sprake, om van infrastruktuur maar te zwijgen.
Op de voorste schuit, met zeilmast, ontbreekt het naambord van de teler. Vermoedelijk behoort de lading bij de schuit van C. Boeijer die er naast ligt.
Behalve zijn naam lezen we "2 x 900 KG".
Er achter, met z'n zoon op de punt, Dirk Broer, met daar weer achter een onbekende teler. Op de wal, links achter het hek staat Trien Broer. Vooraan, met dochtertje Betje, de echtgenote van Dirk, Geertje Buishand.
Dan aan de overkand waar de familie v.d. Braber woont, staat Teun, herkenbaar aan z'n ringbaardje en kalken pijp.
Ook op zijn schuit de vermelding "2 x 900 KG" Totale aanvoer dus 9000 KG.
Als ze nu de prijs maar maken en niet voor veevoer gaan.
De dame in het wit is Neeltje v.d. Braber. Zij huwde met Cor v. Zwol.
De jongen er naast is Teun v.d. Braber junior. De andere aanwezigen waarvan we de naam niet weten zullen in de huiskamer wel onderwerp van discussie worden.
Het haventje dat grenst aan de erven van schoenmaker Teunes Trappel en Dirk Broer is na 1916 mogelijk gelijktijdig met de dijkgracht volgespoten, of later gedempt.

 


© 2001-2024 | Sitemap | Contact

Facebook: Ansichtkaarten van Andijk