Kistemaker

Thuis » Boeken » Stichting Ontwikkeling Leliecultuur » Pagina 28

Stichting Ontwikkeling Leliecultuur

Licomba.

Licomba is ook een samenwerkingsverband waarin een groep kwekers zijn heil heeft gezocht en ook wel een tijdje redelijk goed heeft gevonden. Het doel was het structureren van teelt en afzet van een opkomend nieuw en vernieuwd leliesortiment waarvan vooral de eerste groep uit de stal van De Jong Lelies Holland B.V. kwam. Momenteel is De Jong Lelies Holland B.V. als bedrijf al veertien jaar lid, maar ook voor die tijd was sprake van ideeën over samenwerking en contacten. Het sortiment gaf toen de indruk van een prima aanvulling op het toen bestaande en er waren zeker een aantal zaken die goed werkten.

Licomba heeft wel aangetoond dat een aantal goede dingen in samenwerking kunnen worden gewrocht, maar ook dat je nooit moet denken dat je de markt kunt dwingen of dat je concurrenten slapen. En na iedere tijd komt weer een andere tijd.

Van de totale Licomba-leden waren ongeveer een derde terug te vinden bij de S.O.L.-leden en de S.O.L. was zelf apart lid. Licomba was dus zeker niet onbelangrijk en heeft een plaats in de S.O.L. geschiedenis. Een verdere samenwerking was er door monsteropplant in de S.O.L.-kas, wat menig lid een prachtige bos lelies opleverde, soms door J. de Boer thuisbezorgd. In de laatste nieuwe ledenronde is Licomba ook S.O.L.-lid geworden.

Licomba bestaat en draait nog steeds, maar ondertussen in geheel andere marktverhoudingen. Ze zijn ondertussen zo links en rechts door andere ontwikkelingen ingehaald.


Klik hier voor een grotere versie van onderstaande scan.

Pagina 28 (Stichting Ontwikkeling Leliecultuur)

 


© 2001-2024 | Sitemap | Contact

Facebook: Ansichtkaarten van Andijk