Kistemaker

Thuis » Boeken » Stichting Ontwikkeling Leliecultuur » Pagina 31

Stichting Ontwikkeling Leliecultuur

Zo had West-Friesland toen nog zoveel plantgoed kunnen verkopen, terwijl er een paar jaar later evenzogoed wat lelies teveel waren. Het was dus maar goed dat er toen niet meer was, anders was men er de boot mee in gegaan. Er staat een leuke foto bij het artikel waar de heren J. de Boer, K. Rusting en Th. Blom een belangrijke gast hebben. Ongeveer de toenmalige S.O.L.-baas, immers veiling "West-Friesland" was onze indirecte kredietverlener, en de toenmalige algemeen directeur de heer Brinkman was op bezoek. De vier heren kijken neer op een persoon die op knieën voor hun voeten ligt en met een slobbroek aan en een greepje in de hand lelies rooit. Er was dus zoveel vraag dat ze het zo fel begeerde plantgoed met z'n allen uit de grond stonden te kijken.

Een andere publicatie uit die tijd is ook een aardige, want die is geschreven door onze huidige Minister van Landbouw, de heer P. Bukman, die toentertijd functies in de landbouworganisatie had, met de kop: "De drieëntwintig van Andijk". Dit was dus ook een publicatie uit de prille S.O.L.-jeugd. Het begint met: "Zie hoe scho-o-oon zij bloeien" en eindigt met: "Zo zie je maar, goede dingen verkopen zichzelf". Natuurlijk geloofde hij zelf niet dat de S.O.L. na vijfentwintig jaar nog zou bestaan, maar wij geloofden niet dat hij een echte minister zou zijn.

Rond het tienjarig bestaan, wat met enige uitbundigheid werd gevierd, werden ook wat publicaties op de wereld losgelaten, want tien jaar is nieuws en de nieuwbouw ook nog eens. Goed nieuws allemaal.

Wat we als een laatste belangrijke publicatie zien, is die vanwege het twintigjarig bestaan en het feit dat de stichting toen open huis hield, waarin het verhaal van de S.O.L. in hoofdlijnen nog weer eens wordt verteld.


Klik hier voor een grotere versie van onderstaande scan.

Pagina 31 (Stichting Ontwikkeling Leliecultuur)

 


© 2001-2024 | Sitemap | Contact

Facebook: Ansichtkaarten van Andijk