Kistemaker

Thuis » Weekblad "De Andijker" » Woensdag, 20 februari 1991, No. 8, 69e Jaargang

Dit hoofdstuk is uit...

Dat staat boven het verhuisbericht van Piet en Aaf Kistemaker. Het was een gezegde van hem toen zij uit de kruidenierszaak aan de Middenweg stapten en van de A.O.W. gingen genieten in het witte huis op Middenweg 44. Ook daar woonden ze nog ruim 20 jaar totdat ze nu op hun 88- en 85-jarige leeftijd naar het Liorneverzorgingshuis gaan. Nu is er dus weer een hoofdstuk uit... maar daarmee het boek nog niet, hopen we! We wensen ze nog vele goede jaren in Hoorn.

Velen vragen ons wat er nu met het omvangrijke archief van Piet Kistemaker gebeurt. In de loop van de jaren heeft hij een schat van gegevens op allerlei gebied verzameld. Dit is zo omvangrijk en zo veelomvattend dat slechts een klein gedeelte mee kon naar het Liornehuis. Maar de rest zal zeker niet verloren gaan. Het is voorlopig ondergebracht in het archief van De Andijker, waar kinderen en kleinkinderen druk bezig zijn de waardevolle gegevens te sorteren in een computerprogramma en zoveel mogelijk brandvrij op te bergen.

Het volledig catalogiseren kan nog jaren duren, maar op deze manier blijven de boeken en gegevens voor Piet Kistemaker zelf, maar ook voor familie, kennissen en andere belangstellenden toegankelijk.

Van over de hele wereld kwamen aanvragen naar geslachtsregisters en andere gegevens binnen en dan was er meestal wel een antwoord op te vinden. Dat willen we graag zo houden, al zit het dan straks in een database-programma in plaats van in ons geheugen.

redactie/jki

 


© 2001-2024 | Sitemap | Contact

Facebook: Ansichtkaarten van Andijk